Gratinované filé s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované filé s lečem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Filé z aljašské tresky |
80 ml | Kečup |
400 g | Lečo sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kečup, Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované filé s lečem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. |
2 | Lečo chvíli povaříme do zhoustnutí a promícháme s kečupem. |
3 | Opečené filé urovnáme do zapékací mísy, pokryjeme lečem a poklademe sýrem nakrájeným na plátky. |
4 | Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.