Grilované jehněčí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí steaky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 640,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí steaky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na steaky. Ze zbylých surovin umícháme pastu, kterou maso po obou stranách potřeme. Necháme několik hodin odstát. |
2 | Steaky vložíme na rozpálený gril a za občasného obracení je pečeme. Během pečení maso potíráme zbylou pastou. |
3 | Ihned podáváme s bylinkovým máslem a čerstvou bagetou. |
Poznámka
Česnek prolisujeme a petrželku najemno nasekáme.