Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18181
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibule
600 g Játra telecí
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 20 g
11% Sodík 217 mg
56% Bílkoviny 31 g

Lyonská telecí játra postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme je do másla a smažíme po každé straně 2 minuty. Játra vyjmeme na nahřátou mísu, přikryjeme a necháme na teplém místě.

2

Do pánve přidáme zbylé máslo, vsypeme na něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme ocet a šťávu od pečení jater, ale nevaříme.

3

Játra osolíme, pokryjeme cibulkou, polijeme šťávou a nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept