Recept

Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18182

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
200 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
500 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
6% Sacharidy 23 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 107 mg
35% Bílkoviny 19 g

Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže.

2

Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu.

3

Z poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a sůl. Směs nalijeme na maso s rýží, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept