Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže dušená |
500 g | Štika obecná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 8,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Štika obecná, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže. |
2 | Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu. |
3 | Z poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a sůl. Směs nalijeme na maso s rýží, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.