Recept

Pečená štika s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18184

Ingredience

100 g Anglická slanina
30 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
600 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
3% Sacharidy 12 g
216% Tuky 162 g
21% Sodík 417 mg
40% Bílkoviny 22 g

Pečená štika s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.

2

Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept