Pečená štika s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená štika s anglickou slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18184 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
30 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 299,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená štika s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem. |
2 | Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.