Pomazánka ze sardinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka ze sardinek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18185 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 balení | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 12,2mg |
Draslík | 81,1mg |
Vláknina | 468,8mg |
Vitamín A | 87,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka ze sardinek postup přípravy receptu:
1 | Sardinky scedíme, necháme okapat, vyjmeme kostry a sardinky rozmačkáme v misce vidličkou. |
2 | Vedle v misce utřeme máslo s hořčicí, nadrobno nasekanou petrželí, nadrobno nasekaným kerblíkem a citronovou šťávou. Přidáme rozmačkané sardinky, sůl, pepř a vše promícháme. |
Poznámka
Pomazánku podáváme s topinkami.