Jednoduchý recept

Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18186
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
0,3 ks Fleur de Sel
225 g Losos uzený
3 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 906kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 189 mg
29% Bílkoviny 16 g

Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče postup přípravy receptu:

1

Pomeranče omyjeme, do misky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče. Z dalších 2 pomerančů vybereme dužninu a vyloupeme ji do mísy, tam ještě pokrájíme. Přidáme z prvního pomeranče nastrouhanou kůru a šťávu, na kostičky nakrájený sladký fenykl, nasekané černé olivy a olej. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

2

Kulatou formičkou vykrojíme z plátků lososa 8 koleček. Do formičky na lososa naložíme asi 1,5 cm vrstvu připraveného salátu a stlačíme. Dáme opět kolečko lososa a opět vrstvu salátu a opět stlačíme, aby vše drželo tvar. Potom vyndáme formičku a opakujeme se zbývajícími medailonky. Všechny pokapeme šťávou a poklademe fleur de sel a hned servírujeme.

Poznámka

Prstencové formičky můžeme koupit v kuchyňských potřebách a můžeme vše aranžovat jako v restauracích. Pokud nemáme formičku, můžeme použít prázdnou plechovku od tuňáka s vyříznutým dnem a pečlivě vymytou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept