Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18186 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
0,3 ks | Fleur de Sel |
225 g | Losos uzený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 37,7mg |
Draslík | 726,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos uzený, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Fleur de Sel, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče omyjeme, do misky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče. Z dalších 2 pomerančů vybereme dužninu a vyloupeme ji do mísy, tam ještě pokrájíme. Přidáme z prvního pomeranče nastrouhanou kůru a šťávu, na kostičky nakrájený sladký fenykl, nasekané černé olivy a olej. Vše osolíme, opepříme a promícháme. |
2 | Kulatou formičkou vykrojíme z plátků lososa 8 koleček. Do formičky na lososa naložíme asi 1,5 cm vrstvu připraveného salátu a stlačíme. Dáme opět kolečko lososa a opět vrstvu salátu a opět stlačíme, aby vše drželo tvar. Potom vyndáme formičku a opakujeme se zbývajícími medailonky. Všechny pokapeme šťávou a poklademe fleur de sel a hned servírujeme. |
Poznámka
Prstencové formičky můžeme koupit v kuchyňských potřebách a můžeme vše aranžovat jako v restauracích. Pokud nemáme formičku, můžeme použít prázdnou plechovku od tuňáka s vyříznutým dnem a pečlivě vymytou.