Hráškové soté s pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové soté s pršutem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18189 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 šálek | Cibule perlová |
260 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Prosciutto sušené |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 319,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškové soté s pršutem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na mírně rozehřátém oleji smažíme asi 3 minuty na kostičky pokrájené perlové cibulky doměkka. Přisypeme čerstvý vyloupaný hrášek a za míchání dusíme doměkka. |
2 | Přidáme máslo, na kostičky nakrájený pršut a vše promícháme a necháme 1 minutu pod poklicí dusit. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a servírujeme. |