Buchta ze žluté limonády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta ze žluté limonády
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1819 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
330 ml | Fanta |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Mouka polohrubá |
10 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Tuk ztužený |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Tuk ztužený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fanta, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta ze žluté limonády postup přípravy receptu:
1 | Smícháme všechny suroviny - vejce, cukr, fantu, prášek do pečiva, mouku a olej. |
2 | Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na připravený vymazaný plech. |
3 | Pečeme při teplotě 180 stupňů, po upečení buchtu polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili se 100% tukem. |
Rychlá příprava, na mě trošku sladší, místo hořké čokolády jsem použila hotovou směs na přípravu polevy. Na povrchu zaschne a v teplém prostředí se nerozpouští.