Recept

Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18190
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
675 g Pórek
8 plátek Prosciutto sušené
0,8 kávová lžička Sůl
0,5 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,8 šálek Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Tagliatelle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 170kJ
22% Sacharidy 81 g
43% Tuky 32 g
51% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.

2

Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.

3

Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept