Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18190 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
675 g | Pórek |
8 plátek | Prosciutto sušené |
0,8 kávová lžička | Sůl |
0,5 šálek | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0,8 šálek | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 350,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 418,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Prosciutto sušené, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka. |
2 | Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente. |
3 | Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme. |