Špagety s příchutí a vůní citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s příchutí a vůní citronu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18191 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
210 g | Řeřicha |
350 g | Špagety, Makarony |
0,8 kávová lžička | Sůl |
0,5 šálek | Sýr Parmezán |
125 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 529,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Řeřicha, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s příchutí a vůní citronu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvaříme ve vroucí osolené (1/2 kávové lžičky soli) vodě špagety asi 9 minut al dente. |
2 | Vedle v hlubší pánvi opražíme doměkka nadrobno nakrájené cibule asi 4 minuty. Podlijeme je suchým bílým vínem a citronovou šťávou a přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli a pepře a minutu zprudka provaříme. Potom ztlumíme oheň a vaříme ještě 5 minut. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme a vyklopíme na pánev. Přidáme na kousky natrhanou řeřichu a 2 lžíce oleje. Vše promícháme. |
4 | Servírujeme na 4 talířích posypané parmezánem. |