Jednoduchý recept

Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18193
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
0,5 šálek Cibule perlová
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Řecký jogurt
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Farfalle

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 960kJ
23% Sacharidy 82 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 79 mg
27% Bílkoviny 15 g

Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.

2

V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.

Poznámka

1Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept