Malínské toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malínské toasty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18195 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
40 g | Křen |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 234,1mg |
Draslík | 76,0mg |
Vláknina | 918,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Křen, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malínské toasty postup přípravy receptu:
1 | Polovinu změklého másla promícháme s nastrouhaným křenem a potřeme jím nasucho opečené toasty. Na každý toast položíme plátek šunky. |
2 | Z citronové šťávy, žloutků, zbylého másla a nasekané petrželky umícháme směs a rozdělíme ji na toasty, které zapečeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. |