Hovězí roštěná s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná s cibulkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
200 g | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet. |
2 | Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je. |
3 | Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je. |
4 | Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou. |