Jednoduchý recept

Zbojnická hovězí pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 182
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
30 g Sůl
120 g Tuk
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
2% Sacharidy 7 g
29% Tuky 22 g
67% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Zbojnická hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.

2

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.

4

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept