Hovězí biftečky s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí biftečky s červenou cibulí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Kečup |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 42,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí maso zadní, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí biftečky s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso umeleme a promícháme se solí, pepřem, vejcem a 100 ml vody. Ze vzniklé hladké hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé kulaté bifteky a zprudka je opečeme na oleji. |
2 | Na másle podusíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme kečup, víno a citronovou šťávu. Dusíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina. |
3 | Biftečky podáváme se smaženými hranolky nebo s dušenou rýží. Pokrm ozdobíme osmaženou cibulí a snítkou petrželky. |