Hrušky v krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v krému
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18206 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 ml | Kompot hruškový |
2 polévková lžíce | Kompot rybízový |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 146,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot hruškový, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot rybízový, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v krému postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, pudinkového prášku, žloutku a cukru uvaříme krém, který nalijeme do skleněných mističek. |
2 | Když krém částečně ztuhne, upravíme na něj poloviny kompotovaných hrušek naplněných rybízovým kompotem (nebo marmeládou). |
3 | Dezert ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou. |