Černá polévka z klobásy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černá polévka z klobásy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18208 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 ks | Klobása ostravská |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Klobása ostravská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černá polévka z klobásy postup přípravy receptu:
1 | Tenké krajíce tmavého chleba nasucho opečeme v troubě dozlatova, přendáme do hrnce a zalijeme osoleným a okořeněným vývarem. Chléb chvíli povaříme. |
2 | Klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle na pánvi a přidáme do polévky. |
3 | Každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |