Jemná rýžová polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná rýžová polévka se zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18209 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Hovězí maso přední |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rýže loupaná |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 171,3mg |
Draslík | 251,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná rýžová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Maso scedíme a do vývaru přidáme na másle osmahnutou, očištěnou kořenovou zeleninu a propláchnutou rýži. Uvaříme doměkka, prolisujeme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozkvedlaný ve smetaně. |
3 | Uvařené maso můžeme nakrájet na kousky a přidat do polévky. |
4 | Každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |