Polévka bramborová letní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová letní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1821 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 163,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kapusta hlávková, Kmín celý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová letní postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, přidáme houby (sušené předem namočené). Vše osmahneme a poté zalijeme do roviny vodou. |
2 | Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 15 min. |
3 | Poté jíšku smícháme se zeleninou, přidáme kapustu, kmín, osolíme a necháme dovařit. |
4 | Po odstavení polévky přisypeme nasekanou zelenou nať. |
Poznámka
Houby můžeme použít čerstvé anebo sušené, které předtím namočíme ve studené vodě.