Recept

Mozeček na sardelovém másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18211

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Sardelová pasta
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí mozek
0,5 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
1% Sacharidy 4 g
38% Tuky 28 g
19% Sodík 389 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mozeček na sardelovém másle postup přípravy receptu:

1

Telecí (nebo vepřové) mozečky spaříme a očistíme. Povaříme je v osolené vodě s octem, očištěnou kořenovou zeleninou, citronovou kůrou a pepřem 20-25 minut. Uvařené mozečky necháme vychladnout ve vývaru.

2

Zapékací mísu dobře vymažeme máslem smíchaným se sardelovou pastou, urovnáme do ní mozečky, potřeme je zbylým máslem a posypeme strouhankou.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept