Recept

Skopová žebra s cibulovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18212

Ingredience

3 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Skopová žebra
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 609kJ
5% Sacharidy 17 g
84% Tuky 63 g
15% Sodík 293 mg
95% Bílkoviny 53 g

Skopová žebra s cibulovou kaší postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Maso upečeme po obou stranách na polovině másla.

2

Oloupanou cibuli povaříme v malém množství vody doměkka a prolisujeme.

3

Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme cibulovou kaši, žloutky, vmícháme smetanu a vše podusíme.

4

Pečená žebra urovnáme na tukem vymazanou zapékací mísu, potřeme je cibulovou kaší a posypeme trochou strouhanky a nastrouhaným sýrem.

5

Pokrm krátce zapečeme v troubě.

6

Podáváme s dušenou rýží a se zbylou cibulovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept