Vejce do salátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce do salátů
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18213 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 g | Nové koření celé |
0,5 l | Ocet kvasný lihový |
10 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 191,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce do salátů postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme 10-12 minut natvrdo. Po uvaření je naťukneme a ponoříme do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupeme, vložíme do nádoby a zalijeme horkým slaným octem, který jsme krátce povařili s kořením. |
2 | Po úplném vychladnutí ovážeme nádobu celofánem a uložíme do chladničky. |
3 | Takto připravená vejce můžeme několik dní používat k přípravě salátů nebo je podáváme s chlebem a hlávkovým salátem. |