Sarma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sarma
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18214 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Kapusta hlávková |
20 g | Krupky trhané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso mleté |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 699,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sarma postup přípravy receptu:
1 | Vnější kapustové (nebo zelné) listy spaříme horkou vodou a zbavíme silných žeber. |
2 | Vnitřní kapustové listy nadrobno nasekáme a smícháme s mletým masem, do poloměkka uvařenými krupkami, vejcem, solí a pepřem. |
3 | Směsí naplníme připravené listy, sbalíme je a převážeme nití. Závitky urovnáme do kastrolu, přidáme omytá, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
4 | Podáváme jako samostatný pokrm bez přílohy. |