Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 18216

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 410 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí tokáň postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.

3

Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept