Recept

Dušená krůta na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18217

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kedlubna
600 g Krůta mražená
0,5 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 344 mg
67% Bílkoviny 38 g

Dušená krůta na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.

3

Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.

Poznámka

Čerstvou zeleninu můžeme nahradit mraženou zeleninovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept