Gratinované plněné vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované plněné vepřové kotlety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18219 |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 84,9mg |
Draslík | 368,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované plněné vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety vykostíme, tuk na okrajích odstraníme a do masa vyřízneme plochou kapsu. |
2 | Kapsy vymažeme hořčicí a naplníme párkem nakrájeným na kolečka a na plátky nakrájenou okurkou. Upevníme jehlami na závitky. Kotlety osolíme, poprášíme moukou a mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle na pánvi. |
3 | Maso přendáme na jinou pánev, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Chvíli gratinujeme v silně vyhřáté troubě. |