Tykvový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1822 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 ks | Cukr kostkový |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tykev |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 293,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Cukr vanilka, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvový koláč postup přípravy receptu:
1 | Tykev nejprve oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě asi 3minuty. Poté zcedíme a dužinu rozmačkáme na jemné pyré. |
2 | Na pánvi rozehřejeme kostky cukru se dvěmi lžícemi vody a zahříváme dokud nevznikne světlý sirup. Nalijeme do kruhové formy a pokryjeme jim dno i okraje. |
3 | Troubu předehřejeme na 200C. |
4 | Vejce rozšleháme a vmícháme do tykvového pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kukuřičnou mouku a sůl. Směs vymícháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Formu vložíme do mísy s vodou a takto dáme do trouby. Pečeme asi 45minut. |
Poznámka
Koláč můžeme servírovat vlažný i studený.