Recept

Treska s petrželkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18222

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Nové koření celé
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Treska aljašská
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
40 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 672kJ
1% Sacharidy 2 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 325 mg
57% Bílkoviny 32 g

Treska s petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme ve vodě s celým novým kořením. Do vývaru vložíme očištěné porce tresky a zvolna vaříme asi 20 minut.

2

Natvrdo uvařené žloutky utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Po kapkách přidáváme olej a nakonec omáčku podle potřeby zředíme trochou vody.

3

Uvařené porce tresky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept