Treska s petrželkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s petrželkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18222 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
40 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 425,7mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 655,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme ve vodě s celým novým kořením. Do vývaru vložíme očištěné porce tresky a zvolna vaříme asi 20 minut. |
2 | Natvrdo uvařené žloutky utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Po kapkách přidáváme olej a nakonec omáčku podle potřeby zředíme trochou vody. |
3 | Uvařené porce tresky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |