Kuře s pomerančem a karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s pomerančem a karamelem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18224 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Kuře |
100 ml | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 227,8mg |
Draslík | 736,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kuře, Olej rostlinný, Pomeranče, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s pomerančem a karamelem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut. |
3 | Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže. |