Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18228
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Cibule
1 ks Kuře
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Tymián sušený
3 dl Vývar drůbeží
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 682kJ
11% Sacharidy 39 g
62% Tuky 47 g
24% Sodík 489 mg
107% Bílkoviny 60 g

Piemontské rizoto postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne.

2

Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme.

3

Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Podáváme s rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept