Polévka bramborová zimní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová zimní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1823 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 642,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová zimní postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), omyté krupky a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min. |
2 | Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min. |
3 | Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme. |
Poznámka
Houby můžeme použít čerstvé anebo sušené, které předtím namočíme ve studené vodě.