Pečené kuře na saturejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře na saturejce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18233 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 590,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Saturejka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře na saturejce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře osolíme a uvnitř i na povrchu posypeme rozdrcenou sušenou saturejkou (můžeme použít i čerstvou saturejku). Necháme asi 1 hodinu v chladu odležet. |
2 | Potom maso okořeníme zázvorem, vložíme na pekáč na máslo s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí a pečeme v troubě doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Saturejku můžeme nahradit bazalkou, yzopem nebo estragonem.