Recept

Staročeské zelí s medem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18237

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 19 g
12% Sodík 234 mg
6% Bílkoviny 4 g

Staročeské zelí s medem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme vodou a bez pokličky povaříme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a přidáme k zelí spolu se solí a kmínem. Dusíme téměř doměkka.

3

Nakonec zelí osladíme medem, okyselíme, necháme přejít varem a zalijeme smetanou. Ještě krátce podusíme.

4

Podáváme jako přílohu k vepřovému a uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept