Staročeské zelí s medem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské zelí s medem a smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18237 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
60 g | Sádlo škvařené |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,1mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 175,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Med včelí, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeské zelí s medem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme vodou a bez pokličky povaříme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a přidáme k zelí spolu se solí a kmínem. Dusíme téměř doměkka. |
3 | Nakonec zelí osladíme medem, okyselíme, necháme přejít varem a zalijeme smetanou. Ještě krátce podusíme. |
4 | Podáváme jako přílohu k vepřovému a uzenému masu. |