Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18238
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

100 g Cukr krupice
30 g Droždí
100 g Hrozinky
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
27% Sacharidy 97 g
36% Tuky 27 g
12% Sodík 247 mg
29% Bílkoviny 16 g

Nedělní bochánky postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.

2

Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept