Nedělní bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nedělní bochánky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18238 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
100 g | Hrozinky |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 374,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Med včelí, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nedělní bochánky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě. |
2 | Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované. |