Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18241

Ingredience

2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
0,1 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Štika obecná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 291 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pudink ze štiky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut.

4

Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept