Pudink ze štiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink ze štiky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18241 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Štika obecná |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 147,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink ze štiky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut. |
4 | Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem. |