Okouni se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouni se sardelovou pastou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18243 |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Okoun říční |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 268,7mg |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 56,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouni se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené okouny potřeme uvnitř i na povrchu sardelovou pastou a máslem. Vložíme je na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
2 | Upečené okouny podle chuti osolíme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme šťávou z pečení. |