Recept

Okoun zapečený s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18244

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
600 g Okoun říční
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
16% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 212 mg
60% Bílkoviny 34 g

Okoun zapečený s rýží postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla.

3

Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept