Okoun zapečený s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun zapečený s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18244 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
600 g | Okoun říční |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 233,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 521,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun zapečený s rýží postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla. |
3 | Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka. |