Dušené králičí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené králičí ragú
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18246 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 808,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 133,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené králičí ragú postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením a mletou paprikou. Maso po všech stranách zprudka opečeme na horkém oleji spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem. |
2 | Přilijeme bílé víno a pod pokličkou vše zvolna dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou, omáčku povaříme a podle chuti přisolíme, opepříme a ještě okořeníme paprikou a worcesterem. |