Králičí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí pečeně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18247 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Králičí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
500 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 221,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 233,8mg |
Vitamín A | 771,6mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Králičí maso, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka naporcujeme, do masa vetřeme sůl a pepř a porce pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Maso po všech stranách opečeme na másle dozlatova a podlijeme trochou vody. Přidáme smetanu a králíka pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou se smetanou. |
3 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |