Dušený králík se zelenými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík se zelenými olivami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18248 |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Celer řapíkatý |
500 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1200 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Králičí maso, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík se zelenými olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka naporcujeme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olivový olej a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na kostky nakrájený celer. |
3 | Přidáme králičí maso a zvolna je opékáme po všech stranách. Maso poprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a vše vaříme asi 1 hodinu. |
4 | Nakonec do pokrmu přidáme olivy a kapary. |