Jednoduchý recept

Mořský ďas v zelenině

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18249
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cuketa
1 šálek Koriandr čerstvý
5 polévková lžíce Mandle
800 g Mořský ďas
2 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
5% Sacharidy 19 g
255% Tuky 191 g
6% Sodík 127 mg
67% Bílkoviny 38 g

Mořský ďas v zelenině postup přípravy receptu:

1

V kuchyňském robotu rozmixujeme opraný a osušený čerstvý koriandr a loupané mandle najemno. Přidáme cayenský pepř, sůl a černý pepř.

2

V této směsi obalíme z obou stran filety mořského ďasa a přitiskneme je, aby obal přilnul. Potom je zabalíme okurky nakrájené podélně na tenké plátky - stuhy.

3

Vedle v parním hrnci svaříme vodu a na pařák položíme švem dolů balíčky. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 7 minut. Přidáme omytou, oloupanou a na malé hranolky nakrájenou mrkev a cukety.

4

Servírujeme tak, že na každý talíř dáme 1 posolený a popepřený filet pokapaný olivovým olejem a obložíme směsí mrkve a cukety.

Poznámka

Na okurkové stuhy můžeme použít kruhadlo nebo škrabku na zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept