Smažené tilapie na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené tilapie na houbách
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
104 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 569,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 73,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín římský, Okouník mořský, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené tilapie na houbách postup přípravy receptu:
1 | Filety tilapií (nebo i okouna) z obou stran osolíme, pokmínujeme a opepříme. V pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a olej, přidáme na plátky nakrájené a očištěné malé žampiony a smažíme asi 2 minuty doměkka. Posolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petržel. Směs vložíme na talíř a dáme do tepla. |
2 | Na prázdnou pánev dáme 1 lžíci oleje a na rozpáleném prudce smažíme 2-3 minuty po každé straně rybí filety. |
3 | Na talíř upravíme připravené žampiony a na ně položíme filet. Ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí a klínky citronu, ihned servírujeme. |